Mosedalsvej 14
2500 Valby
36189561

onsdag 22. november

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri


08:25

Wonder Wheel


08:35

Neruda


08:35

Jeg er William


08:45

Wonder


10:35

Wonderstruck


10:35

Coco - Eng. tale - 2D


10:35

Stalins død


10:35

Præsentation 2


12:50

Jumanji: Welcome to the Jungle


14:40

Dobbelt begær


14:45

Wind River


14:45

En frygtelig kvinde


14:50

Mollys Game


16:40

120 slag i minuttet


16:40

The Shape of Water


16:40

C'est la Vie


16:40

2t 01min

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

08:25
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Efter flere måneder uden en eneste anholdelse i hendes datters mordsag, tager Mildred Hayes sagen i egen hånd, ved at male tre store skilte, der fører ind til hendes by, med en kontroversiel besked rettet mod byens ærede politimester, William Willoughby.

Da hans næstkommanderende, betjent Dixon, en umoden mors dreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, bliver kampen mellem Mildred og Ebbings politi kun intensiveret.

Distribueres af Nordisk Film / 20th Century Fox.
Biografpremiere: Torsdag 11. januar
Instruktion: Martin McDonagh
Skuespillere: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, Abbie Cornish,
Spilletid: 02:01
Censur:

1t 41min

Anbefalet over 7 år

Wonder Wheel

08:35
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
"Wonder Wheel" er historien om fire menneskers liv, der flettes sammen i en charmerende og travl forlystelsespark på Coney Island.

Servitricen, Ginny (Kate Winslet), er tidligere skuespiller med tendens til både ekstrem begejstring og stille melankoli. Humpty (Jim Belushi) er Ginnys kradsbørstige mand og karruseloperatør. Micky (Justin Timberlake) er den nydelige unge livredder, der drømmer om at blive manuskriptforfatter. Endelig møder vi Carolina (Juno Temple), Humptys datter, som han ikke har haft kontakt med i mange år, og som nu skjuler sig i faderens lejlighed på flugt fra gangstere.

En film, skrevet og instrueret af Woody Allen, om passion og bedrag i billedskønne omgivelser med Oscar-vinder Kate Winslet i en pragtpræstation.

Distribueres af Scanbox.
Biografpremiere: Mandag 25. december
Instruktion: Woody Allen
Skuespillere: Kate Winslet, Juno Temple, Debi Mazar, Justin Timberlake, James Belushi
Spilletid: 01:41
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 47min

Anbefalet over 7 år

Neruda

08:35
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Pablo Larraín, som sidst var aktuel med den amerikanske ’Jackie’, leverede med ’Neruda’ dette års chilenske Oscar-bidrag.

Da kommunismen sortlistes i 1948, tvinges digteren Pablo Neruda (Luis Gnecco) til gå under jorden med den sammenbidte detektiv Oscar Peluchonneau (Gael Garcia Bernal) lige i hælene. Fra hus til hus og gennem sneklædte landskaber forfølger den nidkære efterforsker Neruda og hans medsammensvorne.

Dramaet er både drilsk og erotisk - skruet sammen med et glimt i øjet og inspiration fra både noir og thrillers. Derudover er filmen også en hyldest til litteraturen, som trods alle eskapaderne var Nerudas egentlige beskæftigelse.

Distribueres af Camera film.
Biografpremiere: Mandag 25. december
Instruktion: Pablo Larraín
Skuespillere: Gael García Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Morán
Spilletid: 01:47
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 26min

Anbefalet over 7 år

Jeg er William

08:45
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
"Jeg er William" handler om William, der ikke har det sindssygt nemt.

Hans mor er en koldbøtte, så William bor hos sin morbror Nils, der lever af lidt af hvert. Og nu har morbror Nils rodet sig ud i en stor spillegæld, og byens gangster er på nakken af ham. Så William må mobilisere både mandsmod og fantasi for at redde sig selv og sin morbror.

Og det gør han så, men samtidig har William også både de tre bøller fra klassen og en spirende forelskelse i Viola at holde styr på.

Distribueres af SF Studios.
Biografpremiere: Torsdag 21. december
Instruktion: Jonas Elmer
Skuespillere: Alexander Magnússon, Rasmus Bjerg m.fl.
Spilletid: 01:26
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 53min

Anbefalet over 7 år

Wonder

10:35
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Wonder er baseret på den bedst-sælgende roman af samme navn og fortæller den inspirerende og hjertevarme historie om drengen August "Auggie" Pullman.

Auggie er født med et deformt ansigtet, der har medført 27 operationer og forhindret ham i at gå i almindelig folkeskole. Men nu er han klar til at starte i femte klasse, og Auggie ønsker blot at blive behandlet som enhver anden.

Hverdagen i en femte klasse er dog brutal, når man er anderledes, og skolestarten byder på masser af udfordringer og konflikter for både for Auggie, hans skolekammerater og hans familie. Men det bliver det også en mulighed for alle for at udvikle sig og lære at acceptere, at det er umuligt at være ordinær, når man er født som noget helt særligt.

Distribueres af Nordisk Film.
Biografpremiere: Torsdag 4. januar
Instruktion: Stephen Chbosky
Skuespillere: Jacob Tremblay, Julia Roberts, Owen Wilson, Mandy Patinkin, Daveed Diggs
Spilletid: 01:53
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 57min

Tilladt over 11 år

Wonderstruck

10:35
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
"Wonderstruck" er baseret på Brian Selznick’s anmelderroste roman af samme navn.

I Todd Haynes magiske filmatisereting af romanen møder vi de to 12-årige børn Ben og Rose. Ben længes efter den far, han aldrig har kendt, imens Rose, der er døv, drømmer om at møde skuespillerinden, Lillian Mayhew (Julianne Moore), hvis liv hun følger gennem udklip til sin scrapbog.

En dag finder Ben et gammelt bogmærke på sit mors værelse, som kan være et spor til faren og han beslutter sig for at drage alene til New York. Samtidig stikker Rose af hjemmefra og tager også til New York for at opsøge kvinden fra de mange udklip.

Bens og Roses historie flettes på forunderlig vis sammen i en magisk, musisk og billedskøn film, der er et must-see på det store lærred.

Distribueres af Scanbox.
Biografpremiere: Torsdag 18. januar
Instruktion: Todd Haynes
Skuespillere: Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams, Millicent Simmonds
Spilletid: 01:57
Censur: Tilladt for børn over 11 år

1t 45min

Anbefalet over 7 år

Coco - Eng. tale - 2D

10:35
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Filmen vises utekstet.

På trods af hans families generations lange forbud mod musik, drømmer Miguel om at blive en berømt musiker som hans idol Ernesto de la Cruz.

I et desperat forsøg på at bevise hans talent, finder Miguel sig selv i De Dødes Land. Undervejs møder han den charmerende charlatan Hector og sammen tager de på et fantastisk eventyr, for at løse den sande historie om Miguel’s familiehistorie.

Distribueres af Disney.
Biografpremiere: Torsdag 8. februar
Instruktion: Lee Unkrich, Adrian Molina
Skuespillere:
Spilletid: 01:45
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 46min

Stalins død

10:35
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Armando Iannucci er kongen af politisk satire - både på film og i serieform. Sidst vi oplevede ham i biografen gjaldt det ’In the Loop’, der blev anmeldt som ’elitegymnastik for lattermusklerne’.

Det samme kan man roligt sige om ’Stalins død’, som udspilles omkring despotens sidste tæppefald i 1953 og ikke mindst stiller skarpt på de politiske rænkespil, der følger.

Jeffrey Tambor, Michael Palin og Steve Buscemi er blot nogle af de stærke navne, der befolker rollelisten i en hysterisk morsom film, der ikke uden grund har trukket sammenligninger med Kubricks mindst lige så vanvittige ’Dr. Strangelove’.

Distribueres af Camera Film.
Biografpremiere: Torsdag 14. december
Instruktion: Armando Iannucci
Skuespillere: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rubert Friend, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough, Jeffrey Tambor
Spilletid: 01:46
Censur:

1t 30min

Ikke vurderet

Præsentation 2

12:50
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Præsentation fra:

Disney:

- Coco
- Black Panther
- Avengers: Infinity War
- The Nutcracker

Scanbox:

- Molly's Game
- The Florida Project
- The Leisure Seeker
- The Children Act
- Submergence
- Charmøren

Nordisk Film:

- I, Tonya
- 12 Strong
- Så Længe Jeg Lever
- Midnight Sun
- The Post
- Far Til Fire I Solen
- Den Skyldige
- Robin Hood
Biografpremiere: Onsdag 22. november
Instruktion:
Skuespillere:
Spilletid: 01:30
Censur: Ikke vurderet

1t 52min

Anbefalet over 7 år

Jumanji: Welcome to the Jungle

14:40
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Velkommen til junglen og den helt nye eventyrfilm "Jumanji: Welcome to the Jungle".

For nu bliver der vendt rundt på det hele, da fire teenagers suges ind i Jumanjis verden. Fire high school elever finder et gammelt konsol til videospil, og snart er de i gang med at spille et ganske særligt spil, som fører dem direkte ind i Jumanjis jungle. Men ikke nok med det; den avatar de valgte da de gik i gang med spillet, forvandler de sig også hver især til: Spencer bliver den muskuløse eventyrer, fodboldtossen Fridge til Einstein, skolens mest populære pige Bethany forvandles til en midaldrende mandlig professor og bænkevarmeren Martha en hårdtslående kriger.

Sammen opdager de, at det ikke bare handler om at spille Jumanji, de skal også forstå at overleve spillet...For overhovedet at gennemføre spillet og således at kunne vende tilbage til den verden de kommer fra, skal de nu på deres livs farligste eventyr: De må finde frem til, hvad det var Alan Parrish efterlod sig for 20 år siden og ikke mindst må de hver især også ændre den måde, de tænker om sig selv på - ellers vil de for evig tid blive hængende i spillets verden.

Distribueres af UIP.
Biografpremiere: Mandag 25. december
Instruktion: Jake Kasdan
Skuespillere: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Missi Pyle, Kevin Hart, Jack Black
Spilletid: 01:52
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 47min

Dobbelt begær

14:45
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Efter det sort-hvide mesterstykke ’Frantz’ er François Ozon tilbage med kulørt, fermt eksekveret og ganske fugtig frækkert, hvis hovedperson er den skrøbelige Chloë (Marine Vacth), som forelsker sig i sin psykiater, Paul (Jérémie Renier).

Den umiddelbart renskurede mand gemmer på sin helt egen hemmelighed, og snart sendes Chloë på opdagelse i sit eget begær.

’Der er ikke den frækhed, Ozon ikke tillader sig i sin mest vovede film i mange år,’ skrev Politikens Kim Skotte fra Cannes. Ozons psyko(sex)thriller bygger på en fortælling af Joyce Carol Oates.

Distribueres af Camera Film.
Biografpremiere: Torsdag 8. februar
Instruktion: François Ozon
Skuespillere: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset, Myriam Boyer, Dominique Reymond
Spilletid: 01:47
Censur:

1t 47min

Tilladt over 15 år

Wind River

14:45
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Den erfarne vildtjæger Cory Lambert finder en ung kvinde død i sneen i vildmarken i Wyoming. Alt peger på, at hun er blevet brutalt voldtaget og er flygtet barfodet hele natten gennem det øde snelandskab.

Til at lede efterforskningen sender FBI en ung nyuddannet agent, Jane Banner, fra Las Vegas kontoret. Sammen begynder det umage par at følge de spor, der kan løse det mystiske mord og sagen viser sig at trække tråde til Corys egne rødder i det gamle indianerreservat.

Distribueres af Scanbox.
Biografpremiere: Torsdag 4. januar
Instruktion: Taylor Sheridan
Skuespillere: Jeremy Renner, Kelsey Asbille, Julia Jones, Teo Briones
Spilletid: 01:47
Censur: Tilladt for børn over 15 år

1t 26min

Anbefalet over 7 år

En frygtelig kvinde

14:50
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
EN FRYGTELIG KVINDE er et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set gennem mandens øjne.

Da Rasmus møder Marie, er han sikker på, at han har mødt kvinden i sit liv. Men der går ikke lang tid, før hun viser sig som et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden.

EN FRYGTELIG KVINDE er historien om kvindens ødelæggende insisteren på dominans i parforholdet. Et sandfærdigt portræt af kvindens frygtelige natur.

Distribueres af Nordisk Film.
Biografpremiere: Mandag 25. december
Instruktion: Christian Tafdrup
Skuespillere: Anders Juul, Amanda Collin, Rasmus Hammerich, Nicolai Jandorf, Carla Mickelborg
Spilletid: 01:26
Censur: Frarådes for børn under 7 år

2t 20min

Mollys Game

16:40
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
"Molly’s Game" er manuskriptforfatter Aaron Sorkins (Steve Jobs, The social Network) instruktørdebut.

Filmen er et autentisk drama om den talentfulde skiløber Molly Bloom (Jessica Chastain), som står over for sit olympiske gennembrud, da en skade sætter en stopper for karrieren. Hun må nu søge nye veje og det bliver starten på et nyt job i LA som værtinde for eksklusive pokerspil. Gæsterne er A-liste Hollywoodstjerner, puljerne er på millionniveau og snart bliver den russiske mafia også indblandet.

Da Molly anholdes af FBI og anklages for ulovlig spillevirksomhed, opsøger hun den noget skeptiske forsvarsadvokat, Charlie Jaffey (Idris Elba), som beslutter sig for at føre hendes sag.

"Molly’s Game" er den kvindelige udgave af "Wolf of Wall Street", har allerede høstet store roser på Toronto Film Festival og er udråbt til en klar favorit til de kommende Oscar-nomineringer.

Distribueres af Scanbox.
Biografpremiere: Torsdag 22. februar
Instruktion: Aaron Sorkin
Skuespillere: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Chris O'Dowd, Joe Keery
Spilletid: 02:20
Censur:

2t 23min

120 slag i minuttet

16:40
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
"Jeg tror, at det er svært at elske en film mere end denne," udtalte juryformand Pedro Almodóvar, da Robin Campillons på én gang gribende, humoristiske og filmkunstnerisk prægnante drama havde verdenspremiere i Cannes, hvor filmen vandt både juryens Grand Prix og de internationale kritikeres pris.

Filmens omdrejningspunkt er en gruppe aktivister i 1990’ernes Paris. AIDS-epidemien raser, mens myndigheder og medicinalindustri ser passivt til.

Frustrationen vokser blandt aktivisterne i Act Up, som tvinges til at tage drastiske metoder i brug for at blive hørt. Og parallelt med det store drama, kæmper hver især med kærligheden, håbet og døden.

Distribueres af Camera Film.
Biografpremiere: Torsdag 8. marts
Instruktion: Robin Campillo
Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz
Spilletid: 02:23
Censur:

2t 03min

Tilladt over 15 år

The Shape of Water

16:40
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Den ensomme Elisa arbejder i et statsstyret og tophemmeligt højsikkerhedslaboratorium, hvor hun er isoleret fra omverdenen.

Da hun og kollegaen, Zelda, opdager et hemmeligt eksperiment ændres Elisas liv for evigt...

Distribueres af Nordisk Film / 20th Century Fox.
Biografpremiere: Torsdag 22. februar
Instruktion: Guillermo Del Toro
Skuespillere: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones
Spilletid: 02:03
Censur: Tilladt for børn over 15 år

1t 57min

C'est la Vie

16:40
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre - ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit "De urørlige", er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.

Distribueres af Another World Entertainment.
Biografpremiere: Torsdag 24. maj
Instruktion: Olivier Nakache og Eric Toledano
Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara m.fl.
Spilletid: 01:57
Censur:

torsdag 23. november

Darkest Hour


Et Tysk Liv - Goebbels Sekretær


Brads Status


Vinterbrødre


Mollys Game


Call me by your name


Neruda


En frygtelig kvinde


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri


Stalins død


Wonder


Loveless


2t 05min

Tilladt over 11 år

Darkest Hour

08:40
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Få dage efter at Winston Churchill er blevet udnævnt som Storbritanniens premierminister, står han over for sit livs mest omskiftelige og definerende udfordring: Skal han forhandle en fredsaftale med Nazityskland, eller stå fast og kæmpe for en nations idealer, selvstændighed og frihed.

Nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa og truslen om invasion er nært forestående.

Befolkningen er uforberedt, kongen er skeptisk, og hans eget parti konspirerer imod ham. Churchill står over sin mørkeste time, da han skal samle en nation og forsøge at ændre forløbet af verdenshistorien.

Distribueres af UIP.
Biografpremiere: Torsdag 25. januar
Instruktion: Joe Wright
Skuespillere: Gary Oldman, Lily James, Ben Mendelsohn, Stephen Dillane, Kristin Scott Thomas
Spilletid: 02:05
Censur: Tilladt for børn over 11 år

1t 53min

Et Tysk Liv - Goebbels Sekretær

08:50
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Dem, der i dag siger, at de ville have givet nazisterne modstand. Tro mig, det ville de fleste af dem ikke have gjort’. Brunhilde Pomsel arbejdede i hjertet af nazisternes propagandamaskine.

I den prisbelønnede dokumentarfilm 'Et tysk liv' fortæller den 103-årige kvinde om sin mangel på samvittighedsnag - og om sine private indtryk af Nazitysklands monstrøse propagandaminister, Joseph Goebbels.

Skylden er hun mere varsom med at tage på sig, Som Los Angeles Times skriver i sin anmeldelse: ’Vi ser alle os selv som frygtløse modstandsfolk, men Pomsels angerfri beretning om livet som en af kujonerne er en uafrystelig, evigt aktuel påmindelse om, hvor nemt det er blot at hæve sin løncheck og kigge den anden vej.'

Distribueres af Camera Film.
Biografpremiere: Torsdag 25. januar
Instruktion: Christian Krönes, Olaf S. Müller, Roland Schrotthofer, Florian Weigensamer
Skuespillere: Brunhilde Pomsel
Spilletid: 01:53
Censur:

1t 41min

Tilladt for alle

Brads Status

09:00
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Brad (Ben Stiller) har en udmærket karriere og lever et komfortabelt liv i Sacramentos forstæder sammen med sin hustru (Jenna Fischer) og sønnen (Austin Abrams), der er musikalsk begavet.

Livet er dog ikke ligefrem endt som han forestillede sig i sine velmagtsdage på universitetet. På en tur med sønnen til Boston, hvor Brad læste i sin ungdom, kan Brad ikke lade være med at sammenligne sig selv og sit liv med det gamle slæng, der alle har stor succes: en Hollywood mogul (Mike White), en hedgefond grundlægger (Luke Wilson), en tech-entreprenør (Jemaine Clement), samt en politisk ekspert og bestseller forfatter (Michael Sheen).

Brad forestiller sig deres rige, glamourøse liv alt imens han frygter, at den hyggelige middelklasse tilstand hans liv bærer præg af, er alt han nogensinde vil opnå. Da omstændighederne tvinger ham til at genoptage kontakten til sine forhenværende venner, begynder Brad dog at tvivle på, hvem der egentlig lever det gode liv.

Distribueres af Scanbox.
Biografpremiere: Torsdag 14. december
Instruktion: Mike White
Skuespillere: Ben Stiller, Austin Abrams, Jenna Fischer, Michael Sheen, Jemaine Clement
Spilletid: 01:41
Censur: Tilladt for alle

1t 33min

Tilladt over 15 år

Vinterbrødre

09:00
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
En broderodyssé sat i et arbejdermiljø under en kold vinter. To brødre lever et simpelt og rutinepræget liv med en hverdag i kalkminerne, hvor hjemmebrændt spiritus er alt man kan holde varmen på. En poetisk og sansemættet fortælling om menneskets behov for at blive elsket og begæret.

VINTERBRØDRE er filmet på 16MM og har allerede imponeret på internationale festivaler samt blandt danske filmkritikere, der i forbindelse med filmens visninger under CPH PIX 2017 skriver:

'Et absurd drama så fysisk nærværende som en boksekamp' - Politiken, 5 hjerter

'Islandske Hlynur Pálmasons spillefilmdebut er et intenst studie i en ung, følsom mands ensomme kamp for at overleve i et maskulint univers af minearbejdere.' - Filmmagasinet Ekko, 5 stjerner

'Filmens elegante fotografering, i forening med et helt vanvittigt stærkt lyddesign, får den maskinelle arbejdsplads til at stråle i sin brutalitet - på samme måde som urkraft og skønhed forenes i et frådende vandfald. Alle tangenter spiller overlegent sammen i ’Vinterbrødre’.' - Soundvenue, 6 stjerner.

Distribueres af Øst for Paradis.
Biografpremiere: Torsdag 7. december
Instruktion: Hlynur Palmason
Skuespillere: Elliott Crosset Hove, Simon Sears, Lars Mikkelsen, Peter Plaugborg, Michael Brostrup, Anders Hove
Spilletid: 01:33
Censur: Tilladt for børn over 15 år

2t 20min

Mollys Game

10:50
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
"Molly’s Game" er manuskriptforfatter Aaron Sorkins (Steve Jobs, The social Network) instruktørdebut.

Filmen er et autentisk drama om den talentfulde skiløber Molly Bloom (Jessica Chastain), som står over for sit olympiske gennembrud, da en skade sætter en stopper for karrieren. Hun må nu søge nye veje og det bliver starten på et nyt job i LA som værtinde for eksklusive pokerspil. Gæsterne er A-liste Hollywoodstjerner, puljerne er på millionniveau og snart bliver den russiske mafia også indblandet.

Da Molly anholdes af FBI og anklages for ulovlig spillevirksomhed, opsøger hun den noget skeptiske forsvarsadvokat, Charlie Jaffey (Idris Elba), som beslutter sig for at føre hendes sag.

"Molly’s Game" er den kvindelige udgave af "Wolf of Wall Street", har allerede høstet store roser på Toronto Film Festival og er udråbt til en klar favorit til de kommende Oscar-nomineringer.

Distribueres af Scanbox.
Biografpremiere: Torsdag 22. februar
Instruktion: Aaron Sorkin
Skuespillere: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Chris O'Dowd, Joe Keery
Spilletid: 02:20
Censur:

2t 12min

Anbefalet over 7 år

Call me by your name

10:50
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Sony Pictures’ romantiske drama "Call Me By Your Name" med instruktion af italienske Luca Guadagnino (’I Am Love’, ’A Bigger Splash’) blev en af de helt store filmoplevelser på Sundance 2017.

I filmen møder vi Elio, som forelsker sig dybt I sin fars sommerpraktikant Oliver. For Elio bliver det en sommer, han aldrig glemmer, og som han i tankerne siden vender tilbage til igen og igen.

'Call Me By Your Name' er baseret på den amerikanske forfatter André Acimans anmelderroste roman & som i øvrigt selv har en lille rolle i filmen.

Distribueres af UIP.
Biografpremiere: Torsdag 1. februar
Instruktion: Luca Guadagnino
Skuespillere: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel
Spilletid: 02:12
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 47min

Anbefalet over 7 år

Neruda

11:00
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Pablo Larraín, som sidst var aktuel med den amerikanske ’Jackie’, leverede med ’Neruda’ dette års chilenske Oscar-bidrag.

Da kommunismen sortlistes i 1948, tvinges digteren Pablo Neruda (Luis Gnecco) til gå under jorden med den sammenbidte detektiv Oscar Peluchonneau (Gael Garcia Bernal) lige i hælene. Fra hus til hus og gennem sneklædte landskaber forfølger den nidkære efterforsker Neruda og hans medsammensvorne.

Dramaet er både drilsk og erotisk - skruet sammen med et glimt i øjet og inspiration fra både noir og thrillers. Derudover er filmen også en hyldest til litteraturen, som trods alle eskapaderne var Nerudas egentlige beskæftigelse.

Distribueres af Camera film.
Biografpremiere: Mandag 25. december
Instruktion: Pablo Larraín
Skuespillere: Gael García Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Morán
Spilletid: 01:47
Censur: Frarådes for børn under 7 år

1t 26min

Anbefalet over 7 år

En frygtelig kvinde

11:00
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
EN FRYGTELIG KVINDE er et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set gennem mandens øjne.

Da Rasmus møder Marie, er han sikker på, at han har mødt kvinden i sit liv. Men der går ikke lang tid, før hun viser sig som et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden.

EN FRYGTELIG KVINDE er historien om kvindens ødelæggende insisteren på dominans i parforholdet. Et sandfærdigt portræt af kvindens frygtelige natur.

Distribueres af Nordisk Film.
Biografpremiere: Mandag 25. december
Instruktion: Christian Tafdrup
Skuespillere: Anders Juul, Amanda Collin, Rasmus Hammerich, Nicolai Jandorf, Carla Mickelborg
Spilletid: 01:26
Censur: Frarådes for børn under 7 år

2t 01min

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

13:30
Sal 1
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Efter flere måneder uden en eneste anholdelse i hendes datters mordsag, tager Mildred Hayes sagen i egen hånd, ved at male tre store skilte, der fører ind til hendes by, med en kontroversiel besked rettet mod byens ærede politimester, William Willoughby.

Da hans næstkommanderende, betjent Dixon, en umoden mors dreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, bliver kampen mellem Mildred og Ebbings politi kun intensiveret.

Distribueres af Nordisk Film / 20th Century Fox.
Biografpremiere: Torsdag 11. januar
Instruktion: Martin McDonagh
Skuespillere: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, Abbie Cornish,
Spilletid: 02:01
Censur:

1t 46min

Stalins død

13:30
Sal 2
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Armando Iannucci er kongen af politisk satire - både på film og i serieform. Sidst vi oplevede ham i biografen gjaldt det ’In the Loop’, der blev anmeldt som ’elitegymnastik for lattermusklerne’.

Det samme kan man roligt sige om ’Stalins død’, som udspilles omkring despotens sidste tæppefald i 1953 og ikke mindst stiller skarpt på de politiske rænkespil, der følger.

Jeffrey Tambor, Michael Palin og Steve Buscemi er blot nogle af de stærke navne, der befolker rollelisten i en hysterisk morsom film, der ikke uden grund har trukket sammenligninger med Kubricks mindst lige så vanvittige ’Dr. Strangelove’.

Distribueres af Camera Film.
Biografpremiere: Torsdag 14. december
Instruktion: Armando Iannucci
Skuespillere: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rubert Friend, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough, Jeffrey Tambor
Spilletid: 01:46
Censur:

1t 53min

Anbefalet over 7 år

Wonder

13:30
Sal 3
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Wonder er baseret på den bedst-sælgende roman af samme navn og fortæller den inspirerende og hjertevarme historie om drengen August "Auggie" Pullman.

Auggie er født med et deformt ansigtet, der har medført 27 operationer og forhindret ham i at gå i almindelig folkeskole. Men nu er han klar til at starte i femte klasse, og Auggie ønsker blot at blive behandlet som enhver anden.

Hverdagen i en femte klasse er dog brutal, når man er anderledes, og skolestarten byder på masser af udfordringer og konflikter for både for Auggie, hans skolekammerater og hans familie. Men det bliver det også en mulighed for alle for at udvikle sig og lære at acceptere, at det er umuligt at være ordinær, når man er født som noget helt særligt.

Distribueres af Nordisk Film.
Biografpremiere: Torsdag 4. januar
Instruktion: Stephen Chbosky
Skuespillere: Jacob Tremblay, Julia Roberts, Owen Wilson, Mandy Patinkin, Daveed Diggs
Spilletid: 01:53
Censur: Frarådes for børn under 7 år

2t 03min

Tilladt over 15 år

Loveless

13:30
Sal 4
VÆLG SPILLETIDSPUNKT
Zhenya og Boris står midt i en ond skilsmisse som er præget af vrede, frustration og beskyldninger. De har begge fundet en ny partner og er utålmodige for at starte forfra med deres nye tilværelser - og begge parter er indstillet på at opgive deres 12-årige søn Alyosha.

Efter at have været vidne til en af forældrenes ubarmhjertige skænderier, forsvinder Alyosha pludselig en dag...

LOVELESS var en af de mest roste og omtalte film på årets Cannes Festival, hvor filmen blev tildelt den fornemme Prix du Jury, juryens pris LOVELESS lå øverst på de internationale brancheblades kritikerlister og er blevet rost til skyerne af både dansk og international presse.

Distribueres af Filmbazar.
Biografpremiere: Torsdag 4. januar
Instruktion: Andrey Zvyagintsev
Skuespillere: Maryana Spivak, Yanina Hope, Aleksey Rozin, Daria Pisareva
Spilletid: 02:03
Censur: Tilladt for børn over 15 år

Kommende film